Vad vill du ha på ditt matbord?

Alla är vi olika och har olika tycke och smak då det kommer till mat och vad som ska finnas på våra bord. Det ser naturligtvis olika ut om det är frukost, lunch eller middag men det kan se olika ut också mellan våra matbord. Vad måste finnas på ditt bord för att du ska tycka det är gott?

En klassiker som finns på mångas bord är knäckebröd. Det finns olika typer av knäckebröd och vanligtvis så ställer man fram sin brödskål vid frukost och lunch. En knäckemacka kan slå det mesta. Pålägget kan se olika ut och en del tycker om att enbart ha ost på sin. Andra kan välja att ha kaviar eller annat på sin macka. På ett knäckebröd så fungerar det mesta pålägg. Man kan välja att ha både ost och skinka med några gurkskivor eller tomat på.

Våra matbord kan se väldigt annorlunda ut och det kan skilja mellan olika regioner. Längst upp i norr så ser det garanterat annorlunda ut mot för längst i söder men vissa saker kan vara de samma. Smör och bröd med något pålägg av något slag är vanligt över hela landet. Knäckebröd har vi ätit så länge så vi knappt kan skriva när det hela började. Men i mitten på 1800-talet så startade de första bagerierna för knäckebröd i vårt land. Men redan på 500-talet så har det bakats detta rågbröd i våra hem.