Planera för årets barnkalas

Att fylla år är oftast något av det bästa som finns för ett barn. Som förälder vill du göra ditt allra bästa för att barnkalaset ska bli så roligt och minnesvärt som möjligt och mycket av planeringen handlar om vad det ska bjudas på.

Barnvänliga alternativ till snacks och godis

För yngre barn brukar tårta, kakor och godis vara en klassiker och de äldre barnen kanske vill bjuda tacos och glass. Vad som än står på menyn handlar det dock ofta om en hel del processad mat och mängder med socker. Men måste kalasmat för barn vara så onyttig eller finns det sätt att göra den lite nyttigare på, som ändå tilltalar barnen? Det är så lätt att chips- och godisskålen av gammal vana hamnar på bordet bara för att det är fest.

Färgglada och knapriga tilltugg

Att servera morots-, gurk- och paprikastavar som tilltugg kan gå lika väl åt som chips. Små snittar, ostkuber och oliver är annat som de flesta barn faktiskt älskar. Att tänka på att dekorera maten på ett roligt sätt gör den också mer tilltalande och den som vill ha inspiration kan säkerligen hitta något passande efter lite tittande på sajter som tillhandahåller kalastillbehör.