Ha ett roligt kalas

Vi firar av en massa olika anledningar, inte bara dop, bröllop, konfirmationer, födelsedagar, skolavslutning utan också egna påhittade sammankomster. När det sker vill du självklart skapa en oförglömlig händelse som etsar sig fast i dina gästers minnen. En bra grundplåt är att bjuda på god mat och bakverk. Det krävs givetvis även musik som spelas på kalaset som sätter stämningen. Ska du inte ha det hemma måste du hitta en festlokal som passar för det som du och dina gäster ska fira.

Maten

Du kan till exempel välja att bjuda på klassiskt sätt med tårta och småbröd. Vill ha något lite annorlunda kan du baka en massa olika tilltugg som exempelvis grissini, cupcakes eller crostini med olika fyllningar.

Musiken

Musiken bör du välja med tanke på hurdan stämning du vill att ska råda på kalaset. Vid barnkalas passar det bäst med barnmusik. Olika vuxenfester kan ha olika stämning. Vill du att det ska vara en mer intim känsla väljer du lugna låtar som bakgrundsmusik. Vill du däremot festa loss väljer du mera livlig musik.

Dekorationer

För att skapa ännu mera kalaskänsla är det särskilt viktigt med dekorationer. Målet är att få rätt känsla för dina gäster. Du kan förutom att välja bordsdekorationer också använda exempelvis ballonger och girlanger.