Drick dej friskare

Det finns många olika sätt du kan förbättra din hälsa på genom att välja nyttigare mat och dryck. Alla vet vi väl att läsk och chips till exempel inte gör något positivt för våra kroppar, annat än att kanske stilla sötsuget temporärt. Men visste du att det finns val du kan göra istället som faktiskt befrämjar din hälsa, framför allt lite ovanligare dryckesval?

Kalla drycker för bättre hälsa

En av de bästa dryckerna till frukost en varm sommardag är väl en nyttig smoothie! Du kan slänga i nästan vadsomhelst i en smoothie och skapa riktiga smak- och vitaminbomber, men en ingrediens som kanske inte är så bekant är matchapulver. Matcha görs av samma växt som grönt te och att det är bra för hälsan är ju redan välkänt men matcha tillverkas på ett sätt som gör att man bibehåller mycket mer näringsämnen. Läs mer på nätet om denna lilla mirakeldryck.

Varma drycker för bättre hälsa

Matcha passar även bra som varm dryck. Du kan till exempel göra en kopp örtte med dina favoritörter och sen slänga i en tesked matchapulver för att förhöja nyttigheten, eller varför inte en värmande Matchalatte att mysa med i soffhörnet när vinterkylan är som värst. Prova och se vilka kombinationer du själv kan uppfinna med matcha, fantasin har inga gränser!